Prilej de bucurie, momente de speranță, clipe de căldură și lumină, mii de colinde ce povestesc Nașterea Mântuitorului, glasuri gâtuite de emoție și copleșite de atenția pe care o primesc o singură dată în an: de Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului. Acestea sunt toate sentimentele, toate emoțiile și toate bucuriile pe care Crăciunul le dăruiește întregii firi umane. Indiferent de naționalitate, cultură, educație sau religie este peste puterea omului să nu fie mai bun să nu dăruiască sau să nu se simtă fericit în preajma sărbătorilor de Crăciun.
Cu toate acestea, omul profan, îndepărtându-se de origini, îndepărtându-se de motivul laic al Crăciunului și de semnificația spirituală a acestei sărbători, a atribuit acestei zile sfinte o fațadă comercială cu iz de încasări ce depășesc ordinul milioanelor în întreaga lume. De ce această degradare? De ce a uitat omul să se bucure în spirit religios și de ce încetul cu încetul tradiția se pierde?
Ei bine, toate aceste întrebări își au răspunsul în faptul că omului modern îi este rușine de condiția lui umană, de condiția lui efemeră. Omul modern nu își mai recunoaște originile, nu își mai recunoaște tradiția, Îl neagă chiar pe Dumnezeu, își neagă sinele și trăiește limitat.
De ce să ne rușinăm de faptul că Sărbătoarea Crăciunului înseamnă în realitate nașterea lui Iisus, a celui care a mântuit omenirea. Că în esență, Crăciunul înseamnă bucurie, bunătate și speranță în mai bine știm cu toții, dar de ce nu încercăm să invocăm sacralitatea măcar odata în an să fim mai buni, să fim adevărați, să punem în practică ceea ce știm despre Crăciun.
Haideți ca înainte de a ne hrăni trupul măcar Crăciunul acesta să ne hrănim și sufletul, ajutându-i pe ceilalți, haideți să-L căutăm pe Dumnezeu în suflet și haideți să sărbătorim precum strămoșii noștri, haideți să reînviem tradiția pentru ca împreună să spunem „Sărbători Fericite!”.
I saw the Christmas lights
Inside of everyone
I saw the shining star of happiness
Join the Christmas and be happy
Cause love inside of us
Can be the gratest thing
Articol scris de:
Liana Morăruș(X G)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu